måndag 24 juni 2013

Uppföljning inför Tammerpokalen och fiske på kvällen

Här kommer då en kort update om gårdagen.

Först följde jag med Sandra till gymmet. Hon skulle träna med sin kompis Elin och då passade jag på att göra bort min kardio träning på en cykel. Elins man Patte följde också med och var duktig.

Här är vi när alla var klara.



Sen var det hem en snabbis för att äta och känna lugnet en stund innan det var dags att fara till Ola för uppföljning och fettmätning inför Tammerpokalen som närmar sig med stormsteg. Det var bara en vecka sen sist vi kollade läget men trots det så hade det skett riktigt bra förbättringar. Ner 0,2% fett och 1cm mindre runt midjan. Det låter inte så mycket men det är riktigt bra när jag redan är i så pass bra form och på så kort tid. Fettprocenten ligger nu på 6,02% enligt 9-punkts kaliper. Skulle vara kul att komma ner på 5,X% och det ska väl inte vara helt omöjligt. Jag tror inte att det går att komma så mycket lägre som naturlig atlet. Självklart finns det undantag precis som med allting. Nu ska jag inte gå in på det nå djupare. Hur som helst så känner både jag och Ola oss rätt trygga med upplägget och förhoppningsvis så håller det ihop hela vägen fram till tävlingen.

Senare på eftermiddagen/kvällen så bestämde jag och Sandra oss för att fara iväg och fiska. Det var dags för ett litet avbrott i vardagen som av naturliga skäl blir väldigt dominerad av mig och min träning. Vi fick med oss min kusin Tobbe. Kul att du ville följa! Det var en alldeles underbar kväll där fiskarna tyvärr lyste med sin frånvaro. Gjorde egentligen mindre då vi fick det där behövliga avbrottet, frisk luft, och bara vara ute i naturen. Det är verkligen medicin för själen.



Idag har jag hunnit med att sola lite. Tror det här blev sista vändan i solariet då jag ändå ska spraya mig till veckan. Efter det snabbgjorde jag frukost åt Sandra så det fanns klart när hon vaknade. Tvättat och lagat lite mat har också hunnits med. Ikväll är det dags för sista ordentliga benpasset innan tävlingen. Sen blir det bara försiktig genomblödning för benen. Jag förbereder mig mentalt på att ge järnet ikväll!

Till sist, alla som har tränat lite längre kommer väl ihåg Twinlab? Kosttillskottsmärket som nästan hade monopol för några år sen. Twinlab ersattes av WNT på den svenska marknaden men har hela tiden funnits i Amerika. Nu har Gymvaruhuset tagit in valda delar av Amerikanska Twinlabs sortiment. Klicka in i webshoppen och kolla vet ja! www.gymvaruhuset.com




På återseende!
/J

lördag 22 juni 2013

Midsommar

Hej på er!

Igår var det midsommar. I normala fall brukar denna helg spenderas med familjen och/eller vänner. Med mycket god mat och för ovanlighetens skull en hel del dryck också.

I år blev det ju inte riktigt så av förklarliga skäl. Den enda mat som intogs var den vanliga dietmaten plus två Celcius som jag unnade mig under kvällen.

Dagen började med träning. Jag och Jörgen körde en gästträning på Sensia (Tack Ola). Ett mycket lyckat pass som i vanlig ordning slutade med en formkoll.





Efter det var det hem och slappa ett tag innan Sandra kom hem från jobbet. Vi var bjudna till våra vänner Jocke och Petra på midsommar tillställning (så vi umgicks ju iaf med vänner). Det blev en mycket trevlig kväll med en massa gott käk. Såg ut som det iaf. Jag hade med mig mitt vanliga käk. Lite kubbspel, skitsnack osv. Vid 22.00 började musten rinna ur mig så Sandra fick skjutsa hem mig. Jocke och Petra, tack för att vi fick komma!

Jag och min vackra sambo Sandra på midsommarafton. Jo, jag ser lite trött ut :)




Idag startades också med träning och Sandra följde med. Inge styrketräning för henne utan hon gick loss på löpbandet istället. Väldigt segstartad imorse och det tog lång tid innan jag kom igång i träningen. Sen har resten av dagen tyvärr gått i samma tecken. Både jag och Sandra har varit tröttmössor hela dagen. Vi har ändå hunnit med å hälsa på hennes föräldrar en vända där det bjöds på pizza. Jag åt lax och potatis så klart. Sen slöade vi i deras soffa nån timme innan vi for hem. Nu gissar jag att det inte händer så mycket mer idag. Blir nog ligga och titta på nån serie i sängen innan John Blund kommer sättande.

Avtämning och formkoll med coach Ola imorgon. Det är nu ganska precis två veckor kvar till Tammerpokalen och allt verkar gå som planerat. Kanske gör en kort uppdatering om läget imorgon.

Over and out!
/J

måndag 17 juni 2013

Tre veckor kvar

Nu är det bara tre veckor kvar till det är dags för mig att tävla på Tammerpokalen för andra gången. Senast var 2011 och sist så bommade jag formen en aning. Ovan och ett diet upplägg som inte riktigt var rätt för min kropp gjorde att jag dels inte lyckades bli av med allt fett men var även trycklös och vattnig på scenen. Jag var ändå nöjd med min resa då och det gav en mersmak. Jag lovade mig själv direkt efter tävlingen att jag skulle göra det igen och nu är det snart dags!

Det fina med att ha gjort det tidigare är att jag inte känner någon stress kring själva tävlingsförfarandet, posering osv. Jag tränar regelbundet posering och nu sista tiden kommer det bli ännu mer. Nytt för i år är att man kan registrera in sig kvällen innan vilket är ett stort plus. Nu har jag hela kvällen och natten på mig att förbereda mig istället för som tidigare två timmar på sin höjd.

Ni som följt mig vet ju att jag har anlitat Ola Enberg som diet coach den här gången. Största anledningen till att jag valda att anlita Ola är för att avlasta min egen skalle med allt vad kcal, näringsfördelning, näringstiming osv heter. En diethjärna funkar inte riktigt som det är tänkt och det har varit grymt skönt att kunna förlita mig på det upplägg jag fått. Detta har gjort att jag har kunnat fokusera på mitt övriga liv i en helt annan utsträckning vilket har gjort det hela väldigt mycket enklare. Både för mig och min omgivning.

Igår hade vi iaf en uppföljning med formkoll och surr om upplägg det sista tre veckorna. Kostupplägget fortsätter leverera och 9-punks kaliper mätningen visade på ett bra tapp i fettprocent. Jag har smalare midja nu än vad jag någonsin kan komma ihåg vilket är rätt häftigt. Med detta facit så bestämde vi oss för att inte ändra nått utan låta kostupplägget vara orört. Detta känns skönt då jag tror att för mycket mixtrande kan ställa till det ordentligt. Det jag äter nu är kroppen van vid och det ger nog med energi för att jag ska klara av träningen och samtidigt skala av fett i bra fart. Sista veckan kommer självklart bli lite annars men även här siktar vi på att göra så lite ändringar som möjligt.

Den 6 juli på Tonhallen i Sundsvall får vi se om vi får allt att klaffa. Jag är hoppfull och känner mig rätt trygg med att det kommer bli en bra tävling. Med mig till Sundsvall har jag så klart min största supporter/livskamrat/sambo osv Sandra som jag älskar mest av allt. Utan dig hade det här inte gått. Vi har även ett gäng vänner som följer med och supportrar mig. Patte, Elin, Per, Emma, Jocke & Petra fantastiskt att ni vill följa med å stötta mig när jag når mitt slutmål på denna resa.


Så här såg det ut igår efter jag fått lite värme i kroppen från solariet.






Passar även på att tipsa om att mina sponsorer Gymvaruhuset har fått in en massa trevliga nyheter på lager. Eiselts nya L-Tryptofan tillskott Pronox rekommenderar jag alla som har svårt att slappna av/somna på kvällen att testa. Funkar toppenbra! Det bästa från MusclePharm, Mutant & Cytosport har nyligt kommit in och även en del godis från Scitec Nutrition. Ta en sväng i webshoppen och kolla! Gymvaruhuset webshopp


/J

måndag 10 juni 2013

Lite bilder från senaste tiden

Har rätt fullt upp nu så jag låter bilderna med hjälp av lite text tala om vad jag sysslat med senaste dagarna. Vi spenderad helgen hos mina föräldrar som bor i en liten by som heter Vidsel (jag är uppväxt där). Alltid lika mysigt att få vara "hemma" nån stund då och då.


Träningsfira dagar innebär powerwalks. Ser ovanligt bitter ut av nån anledning :)


Vi valde att bo i husvagn under besöket



Självklart passar man på att besöka Storforsen när man är i närheten. Det är Europas största oreglerade fors sett till längden. Riktigt mäktigt och bör upplevas!



Mina fina tjejer



Mycket trevligt helg som tyvärr blev lite ledsam pga att våran hund Wilma blev sjuk. Jag var tvugen att åka med henne till veterinären idag och lämna henne för övervakning. Sandra var sjuk och fick vänta hemma vilket var grymt jobbigt för henne. Allt verkar lugnt och det är mest troligt bara en magsjuka som gått lite över styr. Hon är i goda händer och vi hoppas att vi får tillbaka henne piggare imorgon.


Fick mina nya kompressionstights från tryckeriet idag. Passade ju bra då det stundade ett benpass.





Jag och Jörgen under dagens pass. Fick påpekat till mig att fotot är taget i en väldigt ogynnsam vinkel och det är jag väl beredd att hålla med om.




Tänkte passa på att tipsa om en blogg jag tycker ni ska spana in. Träna Mera är min vän Tobias Fors blogg. Det kommer hända trevliga grejer där. Ni hörde det här först!


Nu ska jag försöka komma mig i säng för att få lite sömn. Det behövs verkligen nu. Over and out! /J

fredag 7 juni 2013

Härlig dag med en båttripp

Igår var det Sveriges nationaldag. Både jag och Sandra var lediga och vi hade sedan tidigare planerat en tripp med våran lilla båt. Hade förhoppningar om att dra upp nån fisk också så att våran hund Wilma skulle få nått att hetsa upp sig lite över.

Båttripp blev det och med på turen följde även min kunsin och hans tjej. Vi stannade till på en ö för att käka/fika. Jag fick nöja mig med 2 burkar Celcius och det tyckte jag var helt ok. Fisket var däremot inte lika ok. Några småhugg av nån aborre och en gädda som inte behagade att fastna på kroken. Vad den däremot gjorde var att gnaga på linan så att mitt drag några minuter senare tog en lång segeltur ut i älven och kvar stod jag med en lina som gått av. Så går det ibland.

Det var i alla fall en riktigt härlig dag som avslutades med ett bra träningspass.



måndag 3 juni 2013

Eiselt Pronox

Måste erkänna att jag är lite dålig på att blogga just nu. Det är mycket som tar upp min tid och i ärlighetens namn så står inte bloggen högst på prio listan.

Träningen flyter på bra. Har backat lite på vikterna och fokuserar mer än tidigare på muskelkontakt. Det gör jag iofs alltid men nu är jag mer noga än vad jag varit tidigare. Detta för att lederna har börjat knorra lite och det sista jag vill nu är att göra illa mig. Nu ska ni inte tro att jag jollrar på och bara kör pumpvikter. Kanske har tagit av 10kg i de tyngre övningarna och iom att övningarna görs superstrikt så blir den muskulära belastningen lika hög om inte högre.

Förra veckan var även fösta veckan med ett markant dropp i kalori intag. Vi sänkte med 700-900 kcal/dag beroende på om det är träningsdag eller vilodag. Helt klart hungrigare och benen är lite tyngre än tidigare på mina promenader men i övrigt går det smärtfritt.

Förutom träning så har vi hunnit med att sjösätta våran nyinköpta lilla fiske/mys båt. Bara en kort testtur än så länge men jag hoppas att vädret på torsdag när jag och Sandra är lediga tillåter en lite längre tur. Gärna får det hugga nån fisk också så Wilma får nått att skälla på.


Passade på att smita hem på lunch när det var så fint väder tidigare i veckan.
 



Spexning framför spegeln




Våran lilla båt


Igår fick jag hem lite grejer från Gymvaruhuset. Paketet innehöll bland en massa annat trevligt en burk Pronox. Pronox är en ny produkt från Eiselt som innehåller en hög andel av aminosyran L-Tryptofan. L-Tryptofan ska vara bra till bland annat följande.

  • Förstadium till Seretonin
  • Förstadium till Melatonin
  • Ökad frisättning av Tillväxthormon

För min egen del så vill jag främst åt effekterna av Melatonin och tillväxthormon. Därför kommer jag ta Pronox på kvällen ca 1 tim innan läggdags för att få en bättre sömn.

Gjorde första testet igår kväll innan läggdags. Blandade ut det med sked och det löste sig helt ok. Luktade väldigt gott och smakade riktigt bra faktisk. Självklart tränger smaken av aminosyror igenom lite men jag tycker smaken är riktigt lyckad! Fick ett väldigt behagligt insomnande och sov som en stock hela natten. Så det verkar lovande. Återkommer med en recension efter lite längre användande.