torsdag 27 februari 2014

Pajjad rygg

Igår på träningen lyckades jag med nått mindre bra. Efter ett antal set marklyft där alla set och reps känts otroligt bra så skulle jag göra ett sista på 225kg. Lyftet kändes precis lika bra som dom tidigare ända till jag nästan var hela vägen upp. Då nyper det till ordentligt i korsryggen, jag släpper såklart vikten direkt men det hjälps ju inte. Musklerna i korsryggen har redan krampat ihop. Lite stretching senare och jag kan iaf köra klart passet. Som så här i efterhand ändå blev ett helt godkänt pass. När jag kom hem så vräkte jag i mig diklofenak och alvedon innan jag la mig på spikmattan. Efter det kändes det bättre men jag kände att det domnade lite i lillfingerspetsarna vilket gjorde mig lite orolig. Då jag nästan åkte på diskbrock i somras gick tankarna direkt dit. Efter att ha testat springa lite med hundarna och vridit och bännt på benen så konstaterade jag att det iag inte var diskbrock.

Nu idag har jag fortsatt kurera med diklofenak och smort mycket med linimentet Capsika-25 som verkligen är ett toppen liniment. Ryggen har blivit avsevärt bättre och det var inga som helst problem att riva av ett riktigt bra bröst och axlar pass. Personbästa i bänkpress med stopp på 140kg kändes bra. Så bra att jag testade på 150kg också vilket var riktigt jävla nära det också. Min träningspolare Per tog ett lätt årsbästa så han var också nöjd och glad. Det var länge sen jag såg sån snabb utveckling på så kort tid. grymt kul å se och det gör att jag pushar mig hårdare också. Förhoppningsvis så är ryggen ännu bättee imorgon. Annars så har jag en polare som är utbildad massör och han har lovat att kolla över ryggen om det behövs. Toppen att ha vänner som ställer upp när det strular.

onsdag 26 februari 2014

Överträning?

Det var ett tag sen sist. Har egentligen inte hänt så mycket nytt under solen. Livet flyter på som vanligt med jobb, träning, vänner, hundar osv. Lilla Troja växer så det knakar och hon är verkligen en toppenhund (förutom när hon öppnar byrolådor och härjar runt i dessa när hon är hemma själv). Hon verkar vara lugnare i bilen så hon och Wilma får stundtals hålla till där istället när jag jobbar. Nått litet hundben och tillvaron blir extra trivsam.

De flesta som känner mig ser mig nog som välidigt strikt med maten även nu under offseason perioden. Men även jag kan. För nått tag sen vid en middagskväll med ett gäng vänner bakade jag till och med en blåbärspaj. Den blev helt magisk och jag skulle gärna ta åt mig all cred själv men Sandra var såklart med och övervakade med recept och hjälpsamma tips.

Besök från Stockholm har vi också haft. Sandras kompis Elin åkte upp och umgicks med oss över en helg. Väldigt trevligt att ses. Det blir nog så sällan men avståndet och fullspäckad tillvara ställer till det en del. Under den helgen passade vi på att dra ihop stora delar av kompisgänget för lite socialisering och käk. Drack till och med 2 öl.

En tidig vår har dragit över oss. 7 plusgrader och en jävla massa slask i februari??? Den hade gärna kunnat vänta med att komma tills slutet av mars iaf. Allt blir så jälva skitigt. Hundarna vill knappt vara ute för att dom blir så skitiga. Jaja, det går ju över och det är ju rätt trevligt med lite sol om inte annat.

Träningen flyter på bra. På gränsen till för bra nästan. Har till och från lite överträningskänningar. Trött och sliten framför allt. Har de senaste 2 veckorna kört dubbla benpass. Lördag och måndag. Intensiteten har råkat bli rätt ordentlig vid båda tillfällena vilket inte riktigt var planen. Jag tränar för tillfället söndag, måndag, onsdag, torsdag och ibland ett bonuspass på lördag. Valet föll på benträning för bonuspassen då det är där jag har mest att jobba på. Planen är ju dock att köra ett hårdare pass och ett med lite mer finlir. Har bara kännt mig i så bra form vid alla benträningstillfällen att jag har bränt på fullt ut vilket verkar straffa sig lite. Ska försöka sova lite extra och inte gå bananas vart enda benpass så går det nog till sig. Bara som exempel så gjorde jag följande serie i knäböj i lördags. 60x10, 100x10, 140x6, 160x1, 170x1, 180x1 och 190x1 med 2 sekunders stopp i botten. Sen i måndags när det var dags för ben igen började jag lugnt men spårade sen ur och gjorde 140x15 som sista set i böjen och sen fortsatte vi med bland annat 5 set med 20 repetitioner i varje i hackliften. Har lite halvont i benen...

Igår åt vi favvo käket till middag. Sushi! I mina ögon det enda vettiga valet av "snabbmat"

tisdag 11 februari 2014

Optimal styrketräning

Är något som de allra flesta som tränar styrketräning på seriös nivå vill uppnå. Ju längre man tränat desto längre kommer man i sökandet efter vad som fungerar bäst för ens egna kropp. Det finns en del riktlinjer man kan utgå ifrån för att snabbare hitta rätt. Dessa riktlinjer tar man enklast del av genom att läsa och lära av kunniga personer. I mitt tycke ska personen vara kunnig i teori och praktik. Jag lyssnar inte gärna på en person som knapp har tränat men har läst på en massa. Kan mycket väl vara fel att tycka så men så är jag.

En person som jag ser upp till väldigt mycket är Anders Graneheim. Inte bara för hans kunskap och framgångar inom bodybuilding utan även hur han är som människa. Anders har tillsammans med Lennart Matikainen skrivit en bok som heter just Optimal styrketräning. Den boken fick till min stora glädje hem i brevlådan idag. Signerad och allt. Jag läser sällan böcker men då det handlar om saker jag är intresserad av så är det lite skillnad. Det ska hur som helst bli väldigt intressant att läsa den här boken.

En hel del träning har jag såklart hunnit med. I söndags tränade jag armar. Min vapendragare var iväg och roade sig på en färja så det fick bli singelpass. Blev ett bra pass i vanlig ordning och jag fick nog den sjukaste pumpen i armarna på väldigt länge. Idag körde jag än en gång för mig själv. Axlar och bröst fick det bli för att passa in så att jag slipper köra ben själv. Pumptemat höll i sig och det var rent smärtsamt. Kanske hade min ide om att köra 5 set med samma vikt och 20 repetitioner i bänkpressen som tredje bröstövning nått att göra med att det kändes som om bröstmusklerna skulle explodera.

Imorgon är det ben som sagt. Kanske bäst att börja ladda redan nu. Testa blanda grekisk yoghurt och valfritt proteinpulver. Jag kör såklart med Whey FX, vanilj för tillfället. Toppen som kvällsmål innan sänggående. Det ska jag sleva i mig om en stund iaf.

tisdag 4 februari 2014

På gymgolvet

Låg jag och flämtade igår efter ett frispel i böjracket. Började lite försiktigt och värmde upp ordentligt. Sen blev det 4 bra arbetsset där avslutningen blev en fin 4'a på 180kg med drop ner till 140kg där det blev 5 reps och sen ett sista drop till 100kg där jag körde slut på mig själv med 10 reps. Per som jag tränade med satte personbästa i böjen och fick också smaka på lite dropset. Vi var båda nöjda och ordentligt ansträngda i låren. Vi fortsatte passet med lite andra godbitar som benpress och FST-7 bensparkar. Tack för ett toppenpass kompis!

Det är jätteroligt för mig att kunna hjälpa till att utveckla och hjälpa till med hans träning. Våra pass blir verkligligen jävligt bra. Jag hittar stor inspiration i inställningen och viljan Per visar vilket gör att jag pressar mig ytterligare. Win, win helt enkelt.

I natt blev en av våra hundar sjuk och spydde hela natten. Tordes inte lämna henne hemma själv idag så det fick bli en VAH från jobbet (vård av hund). Lyckades slumra till lite här och var under dagen så lite återhämtning fick jag in. Per åkte på övertid idag så det fick bli ett singelpass för mig idag. Sett till omständigheterna blev det ett mycket lyckat pass. På gränsen till ohygglig pump i latsen och en härlig brännande känsla i baksida lår.

Vad mer har hänt sen sist? Fick paket från bästa Gymvaruhuset i torsdags, nästan som julafton. Har börjat om att ta BCAA under träningen nu för att maximera effekt och återhämtning nu när träningen har kuggats upp några snäpp. I 9 fall av 10 väljer jag Xpand FX då den förutom att smaka jättebra fyller alla mina önskemål om en BCAA produkt. Nu tog jag hem en burk Xtend med smak av jordgubb & kiwi. Xtend är inte en ren BCAA produkt utan innehåller även L-glutamin, Citrulline malate och elektrolyter. L-glutamin har jag bra erfarenheter av även om många studier pekar på att det inte har nån givande effekt för styrketräning. Citrulline malate är bra för ökad pump och motverkad muskeltrötthet. Elektrolyterna ska hjälpa till att hålla en god vätskebalans. Smakmässigt föredrar jag Xpand FX alla dagar i veckan då Xtend i mitt tycke är alldeles för söt (amerikansk produkt). Måste ta dubbla mängden vatten mot rekommendationerna för att det ska fungera för mig.

Nu ska jag ta och göra iordning lite matlådor för imorgon. Snabbgjorde en kasslergratäng nu ikväll som jag tycker är riktigt god. Sen ska hundarna rastas innan jag begraver huvudet i kudden.